SPONSOR ProCredit Bank

 
ProCredit Bank este o bancă comercială cu acționariat 100% german, având o experiență de peste 21 de ani pe piața din România. Cea mai importantă caracteristică a noastră este că suntem o bancă dedicată mediului de afaceri din România, concentrându-ne însă pe finanțarea cu precădere a IMM-urilor și venind în întâmpinarea lor cu diverse soluții de finanțare aplicate nevoilor lor. Orientarea ProCredit Bank către sustenabilitate, către finanțare verde, în general, a apărut încă din 2014, dar pe zona de RE este clar că se vede o accelerare a finanțării în ultimii ani.

Fiind o banca care și-a inceput creditarea verde de aproape un deceniu, ProCredit Bank are în prezent peste 20% din portofoliul IMM reprezentat de credite verzi, credite care au diverse destinații aplicate mediului de afaceri din România: proiecte Renewable Energy, eficientizarea energetică a proceselor de producție, precum și a spațiilor în care IMM-urile își desfășoară activitatea, dar și susținerea fermierilor care doresc să facă trecerea către agricultură sustenabilă.

 

PLANURI DE VIITOR ProCredit Bank

 

Recent ProCredit Bank România a finalizat cu succes acordarea finanțării în valoare de 3,15 milioane de Euro Grupului nextE, în cadrul unui proiect inovator pe piața de energie regenerabilă de tip EaaS (Energy as a Service), care are la bază un contract PPA de 25 de ani semnat cu RAAL.