SPONSOR Alive Capital

 

Alive Capital este o societate românească înființată în 2013, de profesioniști cu decenii de experiență cumulată în domeniul energiei. Scopul inițial a fost acela de a furniza servicii de management integrate producătorilor de energie regenerabilă din România.

Alive Capital are drept nucleu de performanță o echipă de profesioniști specializați multidisciplinar. Ne concentrăm cunoștințele în domeniul ingineriei, energiei, finanțelor și managementului, pentru a oferi clienților noștri preturi competitive, stabilitate și predictibilitate pe termen lung. Viziunea noastră și munca asiduă în serviciul partenerilor s-au concretizat într-o expansiune rapidă: portofoliul actual include atât clienți locali, cât și clienți din străinătate, investitori privați, multinaționale, bănci și instituții, precum și o gamă variată de tehnologii: eolian, solar, hidro, biomasă, biogaz.

Începând cu anul 2016, compania este autorizată de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să funcționeze că furnizor de energie și trader, fiind în prezent înregistrată și operand pe cele mai importante piețe centralizate de energie gestionate de operatorul national OPCOM: PZU, PC-OTC, PCCB-LE-flex, PCCB-NC.

Astazi, Alive Capital a devenit un punct de referinta pe piata romaneasca in ceea ce priveste standardele si eficienta managementului integrat oferite producatorilor de energie din surse regenerabile.

Principalele servicii oferite de catre echipa Alive Capital sunt:

-Asset Management - Serviciile de Asset Management se adreseaza investitorilor si institutiilor de credit care au in portofoliu centrale de producere a energiei din surse regenerabile. Divizia de energie regenerabila a companiei Alive Capital administreaza centralele in regim integrat, de la monitorizarea performantelor pana la gestionarea aspectelor administrative si fiscale aferente productiei de energie. Prin intermediul pachetului de servicii de Asset Management, suntem in masura sa ajutam investitorul sa optimizeze operarea tehnica, comerciala si administrativa a centralei, in deplina concordanta cu reglementarile legislative, asigurand astfel cresterea profitabilitatii si a valorii in timp a investitiei.

-Tranzactionarea energiei - Serviciul de Trading de energie se adreseaza tuturor detinatorilor de centrale electrice din surse regenerabile, indiferent de tipul de tehnologie folosit sau de puterea instalata. In prezent, Alive Capital gestioneaza si tranzactioneaza energia produsa de un portofoliu de peste 376 MW instalati in centrale de producere a energiei din surse regenerabile. Pentru a optimiza costurile de echilibrare si prognoza, portfoliul de clienti ai companiei este diversificat, cuprinzand principalele tipuri de centrale: fotovoltaice, eoliene, hidroenergetice, biomasa, biogaz. De asemenea, putem deveni partenerii dumneavostra prin oferirea unor conditii avantajoase de achizitionarea directa a energiei electrice.

-Prognoza productiei - Serviciile de prognoza a productiei de energie electrica se adreseaza tuturor operatorilor de centrale electrice din surse regenerabile, indiferent daca sunt unitati dispecerizabile sau nu. Alive Capital pune la dispozitia clientilor sai un serviciu de prognoza cu o inalta acuratete, bazat pe analizarea datelor meteorologice (prognoza meteo si monitorizarea online a radiatiei solare/vitezei vantului, temperatura ambientala etc.) provenite din mai multe surse,  a specificitatilor locale (monitorizarea mico-climatului de pe amplasamanet) si a istoricului de prognoza si productie al fiecarei centrale in parte. Toate aceste date sunt agregate si procesate intr-un soft specializat.

-Operare si mentenanta - Serviciul de Operare si Mentenanta se adreseaza proprietarilor centralelor de producere a energiei electrice din surse regenerabile, interesati de functionarea centralelor in parametri optimi din punct de vedere tehnic. Punand la dispozitie o echipa cu o bogata expertiza tehnica in domeniul energetic, Alive Capital asigura lucrarile de mentenanta preventiva si corectiva in functie de specificatiile tehnice ale producatorilor de echipamente (panouri, invertoare, transformatoare, etc.), precum si serviciile auxiliare de intretinere (paza, monitorizare, tuns iarba, lucrari civile, etc.) si monitorizarea la distanta a performantelor centralei. Gratie unei abordari preventive si promptitudinii cu care intervenim, serviciul Alive Capital de Operare si Mentenanta ajuta la evitarea situatiilor de functionare la randament redus sau chiar de indisponibilizare a centralei, ce pot determina pierderea unor venituri substantiale.

-Management de proiect - Serviciile de Management de proiect se adreseaza investitorilor interesati de dezvoltarea unor proiecte de energie regenerabila in Romania. Oferim asistenta in toate etapele de dezvoltare a proiectelor, atat pe parte civila, cat si tehnica, livrand proiectele in stadiu ready-to-build sau turn-key.

-Producere de energie electrica din surse regenerabile – La începutul anului 2021, Alive Capital devine producator de E-SRE prin achizitia centralei fotovoltaice (CEF) Frumuseni, cu o capacitate instalata de 0,5 MW. Companiile din Grupul Alive au finalizat în 2020 și 2021 achizitia parcurilor fotovoltaice: CEF Sălcuța 1 (2,5MW), CEF Varo Future Development (2,2MW), CEF Agristeu (1MW), CEF Ciocanesti (2,7MW), iar la începutul anului 2022, a fost finalizata achizitia parcului eolian Stejaru (34,5MW). La finalul anului 2022 a fost finalizata achizitia parcului CEF Obedeni (1,732MW) urmata de achizitia CEE Nalbant (13,75MW) la  începutul lunii ianuarie 2023 si de achizitia CEE Vânători (10,00MW) la finalul lunii februarie 2023.

-Furnizare de energie - Alive Capital este furnizor de energie, licentiat in acest domeniu din anul 2016 de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, prin intermediul Licentei nr. 1871/13.01.2016. Daca in cursul anului 2016, activitatea companiei a fost orientata preponderent catre operatiunile de trading, incepand cu anul 2017 eforturile noastre s-au indreptat si asupra serviciului de furnizare a energiei electrice catre consumatorii finali. Toti consumatorii de energie electrica, interesati de acest serviciu vor beneficia de atentia unei echipe de specialisti, capabila sa ofere preturi competitive si conditii contractuale foarte avantajoase. Argumentele competitivitatii noastre ca furnizor de energie electrica constau in gestionarea eficienta a energiei produse de portofoliul nostru integrat de centrale electrice, precum si datorita participarii active pe toate pietele centralizate de energie electrica prezente in Romania, iar Alive Capital poate certifica prin garanții de origine emise de ANRE că intreaga cantitate de energie electrică furnizată provine din surse regenerabile. Garantiile de origine ajuta compania beneficiara la reducerea amprentei de carbon, si la indeplimirea atributelor ESG (Environmental, social, and corporate governance)

- Dispecerizare Centrale Electrice - Din dorinta de a oferi un pachet complet de servicii pentru investitori in centralele de producere a energiei electrice din surse regenerabile, incepand cu anul 2020, Alive Capital ofera servicii de monitorizare si control a centralelor electrice si asigura conducerea operativa a acestora prin respectarea regimurilor de functionare. Competitivitatea Centrului Local de Dispecer Alive Capital consta in prestarea tuturor serviciilor necesare functionarii optime a unei centrale electrice, prin participarea activa a dispecerilor alaturi de o echipa de specialisti care activeaza pe pietele centralizate de energie electrica din Romania.