fbpx

SOLAR ENERGY BUCHAREST SUMMIT

03 - 04 Aprilie 2024 / Palatul Parlamentului, România

Laura CIUHU

Laura CIUHU

CEO, OLY ENERGY SOLUTIONS S.R.L.

Dna Laura Ciuhu este CEO al OLY ENERGY SOLUTIONS şi fondatoarea Grupului LARA, grup român de companii ce operează în sectoarele: Energie, HVAC, Audit, Consultanţă, Textile şi Alimentar.

OLY ENERGY SOLUTIONS este parte a grupului LARA ENERGY (www.laraenergy.ro) și este singura companie din domeniul energiei din surse regenerabile din Romȃnia, care oferă SERVICII INTEGRATE, respectiv servicii de consultanță pentru afaceri şi management pentru acest sector. Aici este inclusă accesarea de fonduri europene nerambursabile, precum şi dezvoltarea unor proiecte de energie din surse regenerabile, la stadiul „ready to build”, precum si operarea comerciala a acestora.

Pe parcursul a 15 ani de activitate în domeniul energiei regenerabile, Laura Ciuhu s-a implicat activ în:
o Obţinerea Autorizaţiei de Înfiinţare, aLicenţei de Producător, precum şi Avizele necesare pentru proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate instalată de peste 300 MW.
o Servicii de Consultanţă pentru Obţinerea de Finanţare Nerambursabilă pentru proiecte de producere a energiei din surse regenerabile: 15 milioane de EUR fonduri europene obţinute doar în anul 2023.
o Operarea comercială a instalaţiilor de producere a energiei electrice, cu peste 100 MW în portofoliu.
o Managementul activităţii de punere sub tensiune a parcurilor solare: 10MW.
o Organizarea de evenimente internaţionale în cadrul cărora s-au prezentat oportunităţile pe care le oferă România în domeniul energiei regenerabile.

De asemenea, din 2020, dna Laura Ciuhu este Prim Vice-Preşedinte al Uniunii Naţionale a Patronatului Român (U.N.P.R.), precum şi Preşedinte al Comisiei de Relaţii Internaţionale din cadrul U.N.P.R. Din pozitia pe care o ocupă, Laura Ciuhu şi-a propus să se implice activ în implementarea cu succes a Strategiei Energetice a României, transformând cea mai veche organizaţie patronală din România într-un partener de încredere pentru autorităţile şi instituţiile relevante din domeniul energetic.

În calitate de Prim Vice-Preşedinte al Uniunii Naţionale a Patronatului Român (U.N.P.R.), Laura Ciuhu a organizat la Istanbul (Turcia), în data de 14.11.2023, conferinţa “Go Together, Grow Faster”, cu scopul de a prezenta oportunitățile de investiții pe care România le oferă în domeniul energiei din surse regenerabile. Acest eveniment a reprezentat o oportunitate semnificativă pentru dezvoltarea relaţiilor de afaceri româno-turce, dar şi un pas important pentru încurajarea investiţiilor cu capital străin în capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile în România.( https://gotogethergrowfaster.com/)

In data de 31.08.2023, Laura Ciuhu împreună cu Arab Renewable Energy Commission (AREC) şi Centrul Român al Energiei (CRE) au organizat o misiune economică la Bucureşti. O delegaţie formată din 20 de personalităţi de business şi politice din ţările arabe, precum şi reprezentanţi ai UNPR şi CRE au discutat oportunităţile pe care le oferă România în domeniul investiţiei în energie regenerabilă şi colaborarea firmelor româneşti de profil cu ţările arabe.

14:00 - 16:00

PANEL III

Bancabilitatea proiectelor și finanțarea proiectelor din Fonduri Europene.

Moderator: Gabriel Avăcăriței, editor in chief Energynomics

ro_RO
× WhatApp Help